Elin Rombo, Mats Bergström & Anders Kjellberg Nilsson

Elin Rombo växte upp i en musikalisk familj i Katrineholm. Hon är utbildad i Kanada vid Brandon University samt vid Operahögskolan i Stockholm och har sjungit ett flertal klassiska roller internationellt, omväxlande med uruppföranden av moderna operor och andra verk. Hon har bl.a uppträtt på Kungliga Operan i Stockholm, på Staatsoper i Berlin och på Bastilleoperan i Paris och har varit en flitig gäst på TV och radio samt vid högtidligheter som bl.a kung Carl XVI Gustafs 40-årsjubileum och Nobleprisgalorna 2014 och 2022. Hon utnämndes 2013 till hovsångerska och tog 2021 emot Svenska Dagbladets Operapris. Elin Rombo är sedan 2017 ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien.

Mats Bergström växte upp i en musikerfamilj i Stockholm. Efter examen från Kungliga Musikhögskolan, spenderade han ett läsår i London där han gjorde debutkonsert i Wigmore Hall. Efter två års studier vid Juilliard School i New York har han som solist varit återkommande gäst hos London Sinfonietta och framträtt med orkestrar som Wiener Symphoniker, BBC Symphony Orchestra samt Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. I hans diskografi märks bl.a. inspelningen av Bachs « Sei Solo » som lovordats i internationell press. 2011 belönades han av Kung Carl XVI Gustaf med medaljen Litteris et Artibus. Mats Bergström är sedan 2006 ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien.

Anders Kjellberg Nilsson kommer ursprungligen från Oslo och är utbildad vid Hochschule für Musik ”Hanns Eisler” i Berlin samt vid Edsbergs Musikinstitut i Stockholm. Han var konsertmästare för norska Kringkastingsorkesteret innan han blev 1:e konsertmästare i Kungliga Hovkapellet i Stockholm. Han har varit solist med samtliga symfoniorkestrar i Norge och uppträder ofta som kammarmusiker och ensembleledare. Från 2008 till 2014 var han konstnärlig ledare för festivalen Hardanger Musikkfest och på CD-skiva kan man bl.a. höra honom som ledare av Trondheim Solistene på deras Grammy-nominerade album « Divertimenti ».