Lidija och Sanja Bizjak

Lidija och Sanja Bizjak föddes i Belgrad där de mycket unga började sina pianostudier, som sedan fullföljdes vid Konservatoriet i Paris. De bildade sin pianoduo 2002 och vann tillsammans två specialpriser vid den prestigefyllda ARD-tävlingen i München 2005. Sedan dess har de framträtt på åtskilliga internationella scener världen runt, såsom Salle Gaveau i Paris, BBC Proms i London, Palazzetto Bru Zane i Venedig, La Roque d’Anthéron samt i Japan. De har också framträtt som solister med bl.a Orchestre Philharmonique de Radio France, Hong Kong Sinfonietta och Sinfonietta Warszawa. Deras inspelningar av arrangemanget för två pianon av Stravinskis « Våroffer » samt av Poulenc och Martinus konserter för två pianon och orkester, tillsammans med Stuttgart Philharmoniker, har lovordats av internationell press och media.