Il Convito

Ensemblen Il Convito består av Maude Gratton, cembalo, Claire Gratton, cello, Amélie Michel, flöjt samt Julien Desbordes, fagott och bildades 2015. Den har sedan dess etablerat sig som en av de ledande ensemblerna, inte bara i Frankrike utan över hela Europa, inom barock, klassisk men även romantisk musik spelad på tidstrogna instrument. Ensemblen har som mål att återskapa musiken från dessa epoker inte bara i toner men även i gestik, bl.a genom samarbeten med andra konstarter såsom dans, cirkuskonst eller bildkonst. Den samarbetar ofta med välkända musiker som cembalisten Pierre Hantaï eller cellisten Christophe Coin men också med konsthistoriker som Anne Delage och grundade 2017 « MM Festival », en årlig festival för tidig musik i La Rochelle i Frankrike. Deras CD med W.F.Bachs cembalokonserter nominerades 2016 till « Shortlist Grammophone Awards ».