Cumbia Ya

Cumbia Ya skapades 2004 med ambitionen att föra vidare en av Latinamerikas mest populära musiktraditioner från 50 och 60-talet, den Colombianska dansen cumbia, och dess främste representant, Lucho Bermudez och hans dansorkester. Deras nyskapande versioner av denna medryckande och eldiga musik resulterar i en blandning av nostalgi och modernitet som ger den helt nya perspektiv. Orkestern, som består av musiker från Argentina, Colombia och Frankrike, har turnerat både i och utanför Europa och har sedan länge gjort sig känd som den ledande ensemblen inom denna musikstil. Den ger även permanenta danskvällar varje månad sedan 18 år på den välkända klubben « Studio de l’Hérmitage » i Paris. Orkestern har också gjort ett flertal CD-skivor som alla mötts med entusiasm i såväl fransk som internationell media. Instrumenten som spelas är: trombon (2), trumpet (2), saxofon, klarinett, bas, trummor samt maracas och sång.