Stråkkvartetten Debussy

Debussykvartetten grundades 1990 i Lyon och består av Christophe Collette, fiol, Emmanuel Bernard, fiol, Vincent Deprecq, altfiol samt Cédric Conchon, cello, alla diplomerade vid Lyon-konservatoriet. Kvartetten vann första pris i den internationella stråkkvartettävlingen i Evian 1993 och valdes till ”Bästa kammarmusikensemble” vid ”Les victoires de la musique” 1997. Sedan dess har kvartetten turnerat i både Japan, Kina, USA, Canada, Australien och Europa och etablerat sig som en av de ledande stråkkvartetterna i världen. De har gjort ett stort antal skivinspelningar bland vilka märks Sjostakovitjs alla kvartetter (6 CD), franska stråkkvartetter (5 CD) samt ett flertal andra med blandad repertoar, några inom olika genrer som t.ex jazz, tango och filmmusik. Bland dessa har många blivit prisbelönta i olika sammanhang. Kvartetten är konstnärlig ledare för festivalen ”Cordes en ballade” i Ardèche i Frankrike och ägnar sig också regelbundet åt pedagogisk verksamhet i olika former.