Per Tengstrand

Per Tengstrand föddes i Växsjö och debuterade som pianist redan som barn. Han studerade vid Musikhögskolan i Malmö samt vid konservatorierna i både Genève och Paris och vann sedan priser i flera av de största internationella tävlingarna som t.ex « Concours international Marguerite Long » i Paris och « Concours musical international Reine Elisabeth » i Belgien. 1997 vann han första pris vid den prestigefyllda pianotävlingen i Cleveland i USA och har sedan dess turnerat som solist samt med orkester över hela världen och framträtt på otaliga stora scener som bl.a Carnegie Hall och Lincoln Center i New York, Gewandhaus i Amsterdam och Suntory Hall i Tokyo. Han är konstnärlig ledare för « Concerts on Park Avenue » i New York samt Tengstrandfestivalen i Växsjö och tog 2005 emot medaljen Litteris och Artibus av Kung Carl XVI Gustaf. I hans mycket breda repertoar ingår bl.a Beethovens 32 sonater. Han bor sedan länge i Princeton, New Jersey i USA.