Svenska Lyxorkestern

Svenska Lyxorkestern skapades 1998 av bröderna Peter och Hans Gardemar tillsammans med Jan Bengtson, Bosse Persson, Bengan Janson och Peter Milefors. Orkestern sprider sedan dess gott humör genom landet under sina turnéer och har genom åren vunnit den svenska publikens hjärta. Den har även återfunnits som kompband bakom många av våra allra största artister som Povel Ramel, Björn Skifs, Lasse Berghagen, Lena PH och många andra. Den har flera gånger framträtt på « Allsång på Skansen » i SVT samt medverkade på Povels Ramels minneskonsert 2007. Ensemblen består av en samling mycket högklassiga musiker som trivs lika bra på som utanför scenen, vilket smittar av sig på publiken under deras konserter. Då de alla har lång erfarenhet blandas musiken dessutom med många anekdoter från deras brokiga musikerliv. Publiken erbjuds också att hänga med på allsång emellanåt, en svensk tradition med gamla anor som lyxorkestern ser till att leva vidare. I kvällens konsert medverkar Peter Gardemar, Hans Gardemar, Jan Bengtson och Anders Forslund.