Margareta Bengtson med musiker

Margareta Bengtson föddes i en musikerfamilj i Stockholm och sjöng, spelade piano och även harpa som mycket ung. Hon studerade sedan harpa på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och började sjunga med « The Real Group » där hon var medlem i 20 år. Tillsammans med gruppen samarbetade hon med världsartister som t.ex Barbara Hendricks, Al Jarreau, Van Morrisson och Eric Ericson och sjöng bl.a vid öppningsceremonin till VM i fotboll i Korea 2002. The Real Group släppte sammanlagt 18 skivor av vilka ett flertal tog emot prestigefyllda priser som t.ex en Grammy Awards 2006. 1997 valdes Margareta Bengtson till « Best female artist » av « The Choral Acapella Society of America ». Hon lämnade The Real Group 2006 och inledde en solokarriär. Hennes första CD « I’m old fashioned » gjorde stor succé både i Sverige och utlandet och hon turnerade över hela världen. Sedan dess har hennes karriär riktigt tagit fart både inom jazzen och det klassiska gebitet.

Staffan Mårtensson har länge varit soloklarinettist i Kungliga Hovkapellet och är en efterfrågad solist och kammarmusiker i såväl Sverige som utomlands. Samarbeten med tonsättare har lett till ett stort antal uruppföranden och han har även framträtt med stå-uppkomikern Peter Wahlbeck och skådespelaren Reine Brynolfsson. Förutom de klassiska mästerverken för klarinett spelar Staffan Mårtensson gärna jazz och lättare musik. På CD finns han representerad i både klassisk och modern repertoar. Hans CD « Clarinetto con forza » vann en Grammis 2006 i kategorin « Årets klassiska solist ».

Lennart Simonsson gick ut musikhögskolan i Stockholm 1986 och har sedan dess arbetat som pianist, arrangör och kompositör. Som kompositör har han samarbetat med både jazzensembler och klassiska kammarensembler samt även med symfoniorkestrar och körer. Han är pianist i trion «Trio X of Sweden» och är en mycket duktig improvisatör både inom jazz, klassiskt och även folkmusik. Hans ambition är att sudda ut gränserna mellan olika musikgenrer, både som musiker och kompositör.

Jan Adefelt studerade på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och sedan i Boston på Berklee College of Music. Han är en av Sveriges mest anlitade basister inom radio, TV och studioinspelningar. Han har bl.a turnerat med landets ledande jazzartister såsom Monica Zetterlund, Alice Babs, Putte Wickman och Anders Widmark men även med internationella artister som t.ex Toots Tielemans, Georgie Fame och Clark Terry. Han undervisar på Kungliga Musikhögskolan och är medlem av Stockholm Jazz Trio.