Drottningholms Barockensemble

Drottningholms Barockensemble bildades av altviolinisten Lars Brolin 1971. Genom åren har ensemblen arbetat och turnerat flitigt i ett flertal länder och kontinenter däribland USA, Kina, Australien, Spanien, Tyskland, Frankrike och Japan. Många kända internationella artister och dirigenter har valt att samarbeta med ensemblen och i Sverige har konserter arrangerats tillsammans med Eric bl.a Ericsons Kammarkör och Bachkören. Bland samarbetspartners kan nämnas dirigenterna Christopher Hogwood, Sigiswald Kuijken, Emmanuelle Haim och Alfredo Bernardini samt solister som Anne Sofie von Otter, Malena Ernman, Emma Kirkby och Barbara Hendricks. Ett 60-tal skivinspelningar har gjorts för skivbolag som BIS, EMI, Musica Svecia och Naxos med verk av bl.a Bach, Händel, Telemann, Vivaldi, Monteverdi och Roman. Inspelningen av Vivaldis ”Årstiderna” blev internationellt uppmärksammad och vald till bästa inspelning av verket i den prestigefyllda tyska tidningen Audio.